Reiki
februari 16, 2016
Toon alles

Ontgiften Detox

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat is ontgiften (ook wel ontslaken of detoxen genaamd). Ontgiften is het lichaam ontdoen van vreemde stoffen, toxines, die een belasting vormen voor het lichaam.

Wat zijn toxines? Een toxine is een stof die het lichaam prikkelt of schade toe brengt.

Elke dag worden we blootgesteld aan een heleboel toxines. Van buitenaf door het inademen van lucht die is vervuilt door uitlaatgassen en huishoudchemicaliën. Van binnenuit door de bijproducten die gevormd zijn door onze eigen stofwisseling. In combinatie met de gevolgen van de gemiddelde westerse levensstijl. Te veel stress en een voedingspatroon vol ongezonde vetten en suikers, en met weinig essentiële voedingsstoffen, toevoegingen aan de voeding zg. E-nummers, genots- en verslavingsmiddelen. Dit is voor het lichaam ongunstig. Als er meer gifstoffen binnen komen dan in het lichaam kan uitscheiden, raakt de gezondheid ondermijnd.

Dat openbaart zich onder andere in huidproblemen droge, vlekkerige huid, hoofdpijn, (schimmel) infecties, vermoeidheid en lusteloosheid, vooral in het voorjaar ( de bekende voorjaarsmoeheid) gewichtspijn, allergieën, winderigheid, een opgeblazen gevoel en constipatie. De weerstand neemt af en de kans op ziekte neemt toe.

Veel huidklachten hebben een oorsprong in overbelast stofwisselingssysteem.

Aanhoudende stress ondermijnt de lichamelijke en geestelijke gezondheid omdat de stresshormonen adrenaline en cortisol de werking van het immuunsysteem en de bloedsomloop verstoren. Daardoor verwijdert het lichaam gifstoffen minder effectief en neemt de toxische belasting toe.

Als conclusie kunnen we stellen dat vrijwel iedereen regelmatig ontgift en gereinigd moet worden. Een S.PA.- detox programma is de ideale manier om met een gezonder leven te beginnen.

Ontgiften is specifiek geschikt bij cellulite- en afslankbehandeling, acne, eczeem, comedonen, milia, verhoogd cholesterol.

Ontgiften is niet geschikt tijdens zwangerschap of de wens om zwanger te worden, tijdens periode van borstvoeding, tijdens bestraling en chemokuren, kinderen jonger dan 18 jaar, tijdens ziekte.

Bent u ouder dan 65 jaar, dan zeer rustig ontgiften.

Wat is het verschil tussen S.P.A. detox en bijvoorbeeld een sap vastenkuur?
E zijn strengere en minder strenge detox programma’s De meest intensieve is dat men nauwelijks tot niets aan vaste voedsel inneemt. Dit betekend dat het lichaam niet “leert” om zelf beter gifstoffen uit te scheiden. Bovendien houdt het lichaam na het ontgiften direct alle voedingsstoffen vast. Hierdoor neemt het lichaamsgewicht sneller toe dan normaal.

Tijdens een S.P.A. ontgiftingskuur kunt u ‘normaal’ blijven eten. U vermijdt wel alcohol, zwarte thee, koffie, chocolade, suiker. Liever ook geen (of veel minder) tarweproducten, koemelk, zout, vlees, kant en klaar maaltijden, vet en / of gefrituurd voedsel en light producten.

Een volledige S.P.A. –aromatherapie detox kuur bestaat uit 9 flesjes, genummerd 1 t/m 9. Gemiddeld doet u met een flesje 6 dagen. De volledige kuur duurt 2 maanden. Het is belangrijk dat de nummering in de juiste volgorde wordt aangehouden.

Een ander, heel belangrijk verschil is dat S.P.A. een ‘opvoeding’ kuur is. Wat wordt hiermee bedoeld?

Siroop 1 is meer geconcentreerd dan siroop 9. De samenstelling van de eerste siropen die gebruikt worden is zo, dat ze de organen activeren. Want door de overbelasting door de gifstoffen zijn organen en systemen lui geworden. Dus het systeem moet eerst actiever gemaakt worden, voordat ze in staat is om afvalstoffen los te laten en uit te scheiden.

(1e fase) Dan volgen een aantal siropen die een meer reinigende werking hebben.

(2e fase) Hierna zijn de organen goed in staat om zelf alle ballast op te ruimen.

(3e fase) De laatste siropen zijn daarom lager van concentratie. De organen zijn geactiveerd en schoner. De laatste siropen geven de ondersteuning om de laatste ‘restjes’ te verwijderen

Samengevat: S.P.A. Detox kuur gaat activeren, reinigen en opvoeden.

Waar werkt de kuur op?
Het bevorderd de werking van het diuretisch stelsel (nieren / blaas), het bevordert de vertering en afvoer van vetten, het werkt kalmerend op zenuwstelsel en het activeert de bloedsomloop.

De detox kuur werkt dus positief op alle systemen en organen die invloed hebben op de stofwisseling.

U kunt wat meer last krijgen van de volgende verschijnselen:

 • Donkere urine die sterk ruikt.
 • Menstruatie kan iets heviger zijn.
 • Sterkere lichaamsgeur.
 • Onfrisse adem.
 • Meer ontlasting.
 • Darm geluiden.
 • Hoofdpijn.

Wat is het resultaat:

 • Verbeterd uiterlijk. De huid wordt zachter en beter gehydrateerd en krijgt een helderder teint.
 • De conditie van de haren en de nagels verbetert. Vochtwallen onder de ogen verminderen en oogwit wordt helder.
 • Betere gezondheid. Omdat bepaalde voedingsmiddelen niet meer worden genomen. Gifstoffen worden afgevoerd, neemt de algehele gezondheid toe.
 • Verbeterde stemming. Gezonder eten stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Daardoor schommelt de stemming ook minder en zal men zich meer ontspannen en in balans voelen.
 • Verbeterd gewicht. Ontgiften kan leiden tot gewichtsverlies. Niet alleen omdat u bewuster eet. Maar ook omdat de organen op een betere niveau werken waardoor de afvalstoffen letterlijk geen ballast meer vormen. Toch moet een detox kuur niet als een afslankkuur worden gevolgd. Gewichtsverlies is meer een extra bonus.