Beroepsvereniging BATC
januari 4, 2017
Hoe staat het met mijn massage opleiding?
maart 13, 2017
Toon alles

Integrale Massage

Integrale Massage

Gedurende ons leven hebben we onszelf in situaties die we als bedreigend of onveilig hebben ervaren ‘gepantserd’ om te kunnen overleven. Dit kan bewust of onbewust zijn gebeurd in onze baby of kindertijd maar ook als volwassen mens.
Hierdoor hebben we trauma opgelopen in meer of mindere mate naar gelang wat we hebben ervaren. Het ‘pantser’ of harnas wat we dragen heeft ons destijds beschermd maar kan nu beperkend of zelfs destructief werken. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde patronen of overtuigingen die ons tegen houden gelukkig te zijn, te doen wat we echt willen of onze grenzen aan te geven.

Een trauma wordt opgeslagen in het spier- en bindweefsel en zorgt voor verharding (tissues) van het weefsel waardoor er blokkades ontstaan die invloed hebben op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Een trauma slaat zich tevens vast in ons cellulaire geheugen en in ons DNA waardoor het kan worden overgedragen op volgende generaties. Dit gebeurt althans als wij het zelf niet tijdig weten te verwerken.
Daarom is het dus ook mogelijk dat wij trauma meedragen uit onze familielijn. Of kan het zelfs karmisch zijn en/of uit vorige levens komen.

Bij een Integrale Massage sessie gaan we op een zachte manier op zoek naar de tissues in het bindweefsel zodat deze gevoeld, geuit en daarmee geheeld kunnen worden. Het is een permanente oplossing, ongeacht hoe oud of diep het trauma is of weggestopt zit.
Hierdoor zal er weer meer ‘flow’ in het leven worden ervaren.