Sportmassage

Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar. Het doel is de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van het sporten weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

Sportmassage kan toegepast worden vóór, tijdens of na het sporten.

Door sportmassage wordt de doorbloeding van het weefsel gestimuleerd en worden de afvalstoffen afgevoerd. Verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve en strakke spieren worden middels de technieken van sportmassage weggenomen. Na afloop van een sportmassage zal je complete of lokale ontspanning voelen. Ook is dit van goede invloed op de spieren en in inwendige organen.

Vooraf wordt een stimulerende massage gegeven, zodat het lichaam klaar is om optimaal te presteren.
Tijdens het sporten kan het prettig zijn om specifieke spiergroepen even rustig te masseren. Het accent ligt op ontspanning, waarna een betere prestatie mogelijk.
Het doel is om na het sporten de afvalstoffen beter af te voeren. Hiermee wordt het herstel bevorderd, eventuele spierpijn voorkomen en de hersteltijd wordt verkort.