Wat is baby massage:

Bij de babymassage leert Anouk je hoe je, je kindje kunt masseren met verschillende technieken.
De babymassage is voor alle baby’s!
Ook voor deze doelgroep:
– Baby’s met astma
– Baby’s met eczeem
– Couveuse baby’s
– Adoptiekinderen
– Overstrekte baby’s
– Darmkrampjes
– Huilbaby’s

 

Door het masseren van je baby merk je dat je als ouder je baby beter leert kennen. Het geeft een gevoel van geborgen zijn, en dat gevoel heeft je baby nodig omdat een baby nog in het begin van zijn leven is en dus enorm veel indrukken krijgt. Je kunt je baby vanaf de geboorte meteen masseren, maar omdat ouder en kind natuurlijk aan elkaar moeten wennen is het raadzaam om vanaf week 6 ongeveer te beginnen. Er zit natuurlijk geen leeftijd aan vast tot wanneer je de massage aan je kindje kunt geven. Er wordt tijdens de massage goed opgelet op de lichaamstaal van de baby, juist omdat dit het enigste communicatie middel is wat een baby heeft.

De massage wordt stap voor stap aangeleerd en bestaat uit drie sessie’s van 50 minuten. Het tempo van de massage wordt aangepast aan de baby, er is natuurlijk ruimte om je baby ondertussen te verschonen of te voeden. Raadzaam is wel om 1 sessie samen met je partner te komen of met een ander verzorger (oppas, opa of oma) dit omdat hun ook de massage eventueel bij je kindje kunnen uitvoeren mocht jij niet instaat zijn dat te doen.

Na afloop van de massage krijg je van mij een flesje biologische massage olie mee, hiermee kun je thuis je kindje masseren.
Ik geef je ook een documentje mee met daarop de massagetechnieken, zodat je altijd nog kan na kijken hoe de techniek uitgevoerd moet worden.

Wanneer je absoluut je baby niet moet masseren:
– Als de baby net gevoed is. Tussen twee voedingen in is wel mogelijk maar houdt er minimaal een uur tussen!
– Als er enkele dagen ervoor een inenting is geweest.
– Als de baby ziek en/of koortsig is.
– Er wordt geen buikmassage geven als de navelstreng nog niet geheeld is.
– Niet na het badje, liever ervoor. Na het badje zal de baby namelijk vermoeid zijn.
– Bij griep.
– Bij (besmettelijke) huidaandoeningen.

Mocht de baby tijdens de massage geen zin meer hebben of moe zijn. Dan luisteren we naar de behoefte van het kindje, we kunnen de massage voortzetten op een pop. Zodat je thuis de technieken wel kunt oefenen op je kindje.

Mochten er nog verdere vragen zijn?
Wij zijn altijd bereikbaar!